Türksel Hoca”dan uluslararası hizmet

Türksel Hoca”dan uluslararası hizmet

Suriye'deki karışıklıklar sebebiyle, yalnızca ülkemize ve diğer bazı komşu ülkelerde zorunlu olarak misafir olan Suriyeli göçmenler zor şartlar altında hayatlarını sürdürürken, onlara bir destek de Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üy

İDDÎ SAĞLIK SORUNLARI YAŞANIYOR
Irak’ın Erbil kentine yerleştirilen Suriyeli mültecilerin yalnızca olumsuz yaşam şartları değil, yetersiz sağlık hizmetleri yüzünden ciddî sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduklarını belirten Dülgergil, “Bu sıkıntılara bir nebze çözüm bulabilmek umuduyla bizler de bölgedeki çalışmalara katıldık” dedi.

ÖZELLİKLE ÇOCUKLARA DESTEK OLUYORLAR
Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana bu amaçla farklı zamanlarda Erbil kenti çevresindeki varoşlarda tedavi edici ve koruyucu ağız diş sağlığı uygulamaları düzenlediklerini ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, “Çoğunlukla çocukların yaşadığı evler belirlenerek zaman zaman yapılan ziyaretlerle tedavi işlemleri gerçekleştirildi. Bu amaçla, bölgede bulunan Türk üniversitesinde eğitim gören diş hekimliği öğrencileri de görevlendirilerek uygulamalara dâhil edildi.”



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı